جلال جلالی زاده نماینده مجلس ششم با اشاره به اینکه هر ابزار و پدیده ای در زندگی انسان دارای فواید مثبت و منفی است به آفتاب یزد گفت: “یک وسیله به تنهایی نمیتواند نقشی داشته باشد نتیجه مضرات و فواید آن وسیله به قصد ونیت استفاده کنندگانش بستگی دارد بنابراین ما نمیتوانیم حکمی قطعی درباره حلال یا حرام بودن آن ابزار بدهیم.”
وی اضافه کرد:” درباره پدیده تلگرام هم که بارها بحث فیلتر شدن آنها مطرح بود نمیشود حکمی قطعی صادر کرد. چرا که اگر چنین شود مثل همان حکمی است که زمانی راجع به تلویزیون داده میشد!
جلالی زاده افزود:” با فرآوردههای علمی و فناوری نمیتوان به زبان زور صحبت کرد، علم یک موجود لطیف و انعطافپذیر است که با سیالیت و توانمندی خود پیش میرود، ویژگی آب را دارد میتوان آن را کنترل کرد ولی نمیتوان جلویش را گرفت و تنها راه مهارش تسلط اخلاق برجامعه و فهم مسائل کلان زندگی و شیوه استفاده بهینه از آن است. ”
وی درباره اینکه استفاده از تلگرام برروی انتخابات تا چه میزان میتواند تاثیر داشته باشد گفت:” وجود تلگرام در انتخابات پیش رو هم بار منفی و هم بار مثبت دارد. مثلا
در یکی از کانالها شروع به تخریب شخص من کرده اند. پس پدیده تلگرام در بحبوحه انتخابات میتواند یک ضد تبلیغ در کنار یک تبلیغ باشد.با توجه به اینکه در کشور ما باید به مسائل دینی و اخلاقی توجه شود، مقامهای مسئول چه پلیس فتا و وزارت اطلاعات و حتی قوه قضائیه در این مورد میتوانند با متخلفان برخورد کنند تا کسانی نتوانند بدون هیچ دلیلی به هتک حرمت شخصیت افراد دست بزنند، من معتقدم که سوء استفاده از تلگرام در زمینه انتخابات نمیتواند هیچ توجیهی برای تخریب کنندگان داشته باشد.”
نماینده مجلس ششم اضافه کرد:”بداخلاقیهای انتخاباتی پیش از این هم به شکلهای مختلفی صورت میگرفت. اکنون وجود تکنولوژیهای جدید شیوه استفاده از این ابزار را هم متفاوت کرده است، به طوریکه عده ای تبلیغات منفی علیه یک کاندیدا را پیشه خود کرده و استفاده از تکنولوژی را هم در همان راستا به کار میبرند.”
جلالی زاده ادامه داد:” ظهور تلگرام در این دوره از انتخابات، بدون شک هم میتواند باعث افزایش آرای کاندیدا شود و هم کاهش آن.”
روزنامه آفتاب یزد دوشنبه ۱۳۹۴/۱۰/۷ شماره ۴۵۱۰