جلال جلالی زاده، کارشناس مسائل سیاسی نیز در گفتوگو با «ابتکار» در این باره اظهار کرد: دعوت از رئیس جمهوری ایران توسط کشورهای اروپایی موفقیت سیاست خارجی دولت روحانی را نشان میدهد. از طرفی هم فرجام برجام در این قضیه تاثیرگذار است. بنابراین توافق هسته ای معرف توانمندی حسن روحانی و سیاست خارجی وی در عرصه بینالمللی است. او در این باره اضافه کرد: قدرت دولت تدبیر و امید برای حل و فصل مشکلات سیاسی و بینالمللی به همگان ثابت شد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه سیاست خارجی حسن روحانی توانست گره کور و بسته مذاکرات هسته ای را باز کند، تاکید کرد: طبیعتا سفر وی به کشورهای ایتالیا و فرانسه برای حل مشکلات یا سوءتفاهمات فی مابین است، اما به توجه به شخصیت، گفتهها و اندیشههای وی در مسائلی همچون، حقوق شهروندی، سیاست خارجی و… میتوان دریافت که دولت تدبیر و امید به دنبال تنش زدایی در منطقه و جهان است. بنابراین گفتمان رئیس جمهوری مورد استقبال روسای کشورهای دیگر به ویژه اروپایی شده است.
جلالی زاده ادامه داد: قطعا سفری حسن روحانی به کشورهای اروپایی برای گشایش بابهای جدید در مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است. این نماینده دوره ششم مجلس شورای اسلامی گفت: من خوشحالم که روسای کشورها از رئیس جمهوری ایران دعوت میکنند و حسن روحانی و تیم همراه وی مورد استقبال رسمی مقامات قرار میگیرند به دلیل اینکه چنین رفتاری باعث عزت و قدرت ملت ایران میشود در حالیکه در گذشته چنین رویکرد و رفتاری برای محمود احمدینژاد صورت نمیگرفت.
جلالی زاده با اشاره به اینکه سیاست خارجی احمدینژاد با روحانی قابل قیاس نیست، تصریح کرد: احمدینژاد در سیاست خارجی سقوط را مبنا قرار داده بود، اما روحانی پرواز را در سیاست خارجی ایران بنا نهاد. متاسفانه در دوره گذشته به دلیل اشتباهات پی در پی جایگاه ایران در سیاست خارجی، منطقه و دنیا تنزل یافت.
روزنامه ابتکار شماره ۳۲۴۹ تاریخ ۱۳۹۴/۱۱/۵