جلال جلالیزاده در گفتوگو با خبرنگار ایلنا، در پاسخ به این سوال که چقدر لازم است تا نیروهای سیاسی در جامعه نسبت به جریان مقابلشان منصفانه برخورد کنند، گفت: یکی از ضروریات و اقتضائات دنیای مدرن برای جامعه این است که گروهها و احزاب مختلف نسبت به هم تسامح داشته باشند.
وی ادامه داد: زندگی بدون همزیستی مسالمتآمیز بر اساس مصاحبت و قضاوت منصفانه و عادلانه و پذیرفتن دیدگاهها و نظرات مخالف ممکن نیست حال اگر یک جامعهای بخواهد به سمت پیشرفت و ترقی گام بردارد ضروری است که همه گروهها و افراد ضمن پذیرش دقیق و رعایت انصاف و عدالت در مقابل دیگران هیچ گونه مانعی بر سر هم قرار ندهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب اظهار داشت: اینکه افراد بدون هیچ گونه واهمهای به مخالفانشان اتهام بزنند و برای محروم کردن آنها تلاش کنند، کاری غیراخلاقی و دینی است.
جلالیزاده اضافه کرد: این مسائل نشان میدهد آن چیزی که آقای احمدینژاد تحت عنوان داشتن جامعهای یکدست و یکصدا بیان میکرد، نمیتواند موفق باشد، بلکه بیش از پیش ارزشها را کاهش میدهد زیرا بشر به علت داشتن خصوصیات ذاتی و فطری و همچنین خواهشهای نفسانی همیشه در تلاش است همه منافع را به خودش اختصاص دهد.
نماینده سنندج در مجلس ششم با بیان اینکه اگر در مقابل اینگونه خصلتهای بشر، ناظری نباشد و احساس کند هیچگونه مانعی بر سر راهش نیست، مطمئنا حسی اغنا ناپذیریاش نشانی از سرکشی خواهد شد.
این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: اگر در جامعه بیاناتی علیه مخالفان ارائه میشود، فکر میکنم بیشتر نشان دهنده اخلاق و منش بعضی از این افراد است که به هر صورت خودشان مایل نیستند کسی در مقابلشان قرار داشته باشد و نقاط ضعفشان را گوشزد کند یا اینکه از منافع مردم در مقابل آنها دفاع کند.